sâmbătă, 28 iulie 2012

Parolele de pe un iPhone pot fi furate in 6 minute


Parolele de pe un iPhone pot fi furate in 6 minute 







Hackerii au versiune de firmware.


Specialistii germani de la institutul Fraunhofer SIT au avertizat ca intregul sistem de securitate al unei companii e in pericol daca este pierdut un iPhone folosit ca telefon de serviciu.


Multi oameni cred ca sistemul de criptare al smartphone-ului este suficient pentru securitatea datelor, aceasta opinie fiind intalnita si in departamentele de securitate ale companiilor. Specialistii de la institutul german spun, insa, ca nu au fost nevoiti sa sparga sistemul de criptare in 256 de biti, ci au profitat de problema de design din cauza careia informatiile sunt stocate in sistemul de operare.nevoie de doar sase minute pentru a afla orice parola salvata pe un iPhone. Testele facute de cercetatorii germani au arata ca parolele nu sunt in siguranta pe niciunul dintre telefoanele iPhone sau tabletele iPad.

Astfel, imediat dupa ce au scos cartela SIM dintr-un iPhone sau iPad, hackerii au acces la parole, coduri de acces si e-mail-uri care le ofera si mai multe informatii. Specialistii germani au atras atentia ca unele servicii online ofera o noua parola doar cand primesc o cerere de inlocuire a celei vechi. 

Pentru o buna protectie a datelor unei companii nu e suficient ca angajatul care a pierdut un iPhone sa isi schimbe imediat parolele. Cea mai buna solutie ar fi ca toate datele lui de identificare in retea sa fie schimbate de companie.

Hackerii pot prelua controlul asupra unui iPhone sau iPad


O noua vulnerabilitate descoperita in sistemul de operare iOS al Apple le-ar putea permite hackerilor sa preia complet controlul asupra dispozitivelor care il folosesc: iPhone, iPad si iPod Touch.

Problema descoperita de trei firme de securitate IT este investigata in prezent de Apple, potrivit unui purtator de cuvant al companiei, citat de Reuters.

Potrivit firmelor de securitate IT, o tableta iPad sau un iPhone ar putea fi virusate daca posesorul lor este convins sa intre pe un site unde se afla un fisier PDF infectat.

Vulnerabilitatea gasita in iOS este ultima dintr-o serie de bug-uri descoperite la dispozitivele mobile in ultima saptamana.

Expertii de securitate prezenti la o conferinta a hackerilor organizata saptamana trecuta au atras atentia si asupra sistemului de operare pe care il foloseste Google la telefoanele mobile si tablete.

Dispozitivele mobile au devenit extrem de vulnerabile la atacuri informatice deoarece sistemele lor de operare au devenit atat de complexe in ultimii ani incat acum seamana cu cele folosite de computere.





iPhone sau iPad Securitate






iPhone 4.0 va permite multitasking-ul

iPhone 4.0 va permite multitasking-ul


Apple pregateste versiunea 4.0 a sistemului de operare iPhone, despre care se spune ca le va permite utilizatorilor sa ruleze mai multe aplicatii in acelasi timp. Aceasta urmeaza sa fie lansata in vara, potrivit unor surse apropiate companiei.

Sursele citate de Apple Insider sustin ca producatorul ar fi gasit o solutie pentru a permite multitasking-ul, dar nu se mentioneaza cum vor fi conservate resursele si capacitatea bateriei, cele doua mari probleme care au obligat Apple sa restrictioneze rularea altor aplicatii in afara de cele instalate din fabricatie.

Potrivit acelorasi surse, tehnologia care ar urma sa fie folosita exista deja la Mac OS X.

Rularea aplicatiilor in acelasi timp este restrictionata din motive de securitate la actuala versiune a software-ului iPhone. Astfel, aplicatiile nu pot rula fara ca utilizatorul sa stie de ele si este protejat de virusi informatici si alte metode de furt al informatiilor personale.

Rularea mai multor aplicatii in acelasi timp se poate face, in prezent, numai daca sistemul de operare este deblocat.


Un iPhone de la Apple a explodat in mainile unui tanar


Compania Apple se confrunta cu mari probleme in ceea ce priveste securitatea echipamentelor pe care le comercializeaza.

Dupa ce in urma cu ceva vreme un model de iPod a explodat, de aceasta data un iPhone Apple a luat foc in mainile unui tanar in timp ce il utiliza.

Telefonul nu a produs insa leziuni grave tanarului. Victima si parintii sai vor sa faca o plangere, "nu neaparat pentru a cere despagubiri, doar pentru a primi raspunsuri", scrie Le Point.

Cazul vine dupa ce iPod-ul unui tanar britanic de 11 ani a explodat in urma cu o saptamana, tot in timpul utilizarii.

"Scotea zgomote ciudate si a simtit cum aparatul se incingea in mana sa. Dupa 30 de secunde, a iesit fum din aparat si iPod-ul a explodat," a explicat tatal copilului.

Pericolul de explozie vine de la baterie, care se incinge, insa in mod normal acest lucru ar trebui sa afecteze 0,001% dintre utilizatori. 






Un inginer chinez s-a sinucis dupa ce a pierdut un prototip iPhone

Un inginer chinez s-a sinucis dupa ce a pierdut un prototip iPhone

Un inginer chinez care lucra intr-una din fabricile Apple s-a sinucis dupa ce a pierdut prototipul celei de-a patra generatii iPhone. Sun Danyong, de 25 de ani, era suspectat ca a furat modelul viitorului telefon.

Inginerul chinez era responsabil de expedierea a 16 viitoare modele a telefonului produs de Apple. El s-a aruncat de pe o cladire cu 12 etaje la trei zile dupa ce a raportat ca unul dintre ele a disparut, informeaza BBC.

Fostii colegi ai barbatului au declarat ca acesta a fost batut de paznicii fabricii dupa ce firma taiwaneza Foxconn a pornit o investigatie. Ei mai spun ca acesta ar fi povestit pe un chat ca a fost inchis intr-o camera, iar casa i-a fost rascolita.

Ca urmare a acuzatiilor, compania l-a suspendat pe seful securitatii si a pornit propria investigatie. Reprezentantii Apple spun ca asteapta rezultatele anchetei.

Nu este pentru prima data cand compania Foxconn este implicata intr-un scandal. Conducerea ei a fost acuzata ca isi trateaza angajatii foarte prost. Mai mult, jurnalistii au descoperit ca 45 din 83 de fabrici ale Apple nu platesc orele suplimentare ale muncitorilor, iar 23 dintre ele nu platesc nici macar salariul minim din China




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu