sâmbătă, 28 iulie 2012

Alarma la Apple: Un hacker rus a descoperit cum se pot descarca gratuit aplicatii

Read the contest rules here......


Alarma la Apple: Un hacker rus a descoperit cum se pot descarca gratuit aplicatii




Un hacker rus a descoperit o modalitate prin care se pot descarca gratuit aplicatiile dezvoltate de Apple pentru iPhone si iPad.

Pentru a face acest lucru, utilizatorii trebuie doar sa descarce cateva certificate de securitate de pe site-ul hacker-ului, care se autointituleaza ZonD80, si sa schimbe o setare de la conexiunea Wi-Fi a dispozitivului pe care il folosesc, potrivit Daily Mail. 

Desi el a postat si un filmulet pe YouTube cu o mica demonstratie, acesta a fost inlaturat, luni, dupa ce Apple a solicitat sa il scoata de pe pagina web.

Oficialii companiei au confirmat pe blog ca acest truc functioneaza pentru anumite dispozitve ce ruleaza cu variantele de sisteme de operare iOS3 pana la iOS6.

Hacker-ul a anuntat ca site-ul sau nu va merge timp de 2-3 zile, dar va gasi anumite modalitati de promovare ale acestei idei.

Reprezentantii Apple nu au putut fi contactati pentru declaratii.

Daca metoda rusului va fi folosita de cat mai multi utilizatori de iPhone-uri sau iPad-uri, atunci creatorii de aplicatii pentru iOS vor inregistra pierderi uriase, din cauza ca veniturile lor depind foarte mult de utilizatorii care platesc pentru serviciile lor.



Apple nu este invincibila: 600.000 de Mac-uri, infectate cu un troian


Peste jumatate de milion de computere Apple au fost infectate cu troianul Flashback, potrivit unei firme ruse de securitate informatica, Dr Web.

Mai exact, 600.000 de Mac-uri, dintre care 300.000 din Statele Unite, au instalat mallware-ul. Odata ce are acces la informatiile din calculator, troianul ar putea permite "deturnarea" calculatoarelor pe care este instalat si folosirea lor pe post de "botnet", transmite pagina de Internet a postului de televiziune BBC.

Apple, un gigant gata sa inhate caimacul marilor burse ale lumii

"Botnet" este o retea de calculatoare infectate cu troieni sincronizati de un hacker, astfel incat calculatoarele respective participa, fara voia utilizatorilor, la atacuri impotriva altor calculatoare sau servere.

Chiar daca cei de la Apple au lansat un update de securitate, utilizatorii care nu au instalat patch-ul sunt in continuare expusi riscului de infectare.

Apple mareste recompensa dezvoltatorilor care utilizeaza iAd

Flashback a fost detectat initial in septembrie, atunci cand cei care lucreaza in domeniul securitatii informatice au semnalat ca acest software se infiltreaza in computere printr-un aparent update pentru Flash Player. Odata instalat, troianul dezactiveaza unele dintre elementele de securitate ale computerului.

Razboiul dintre Apple si hackeri: Cine va castiga?

Razboiul dintre Apple si hackeri: Cine va castiga?

Mii de detinatori de telefoane iPhone si-au unit fortele cu o echipa de hackeri pentru a-i ajuta sa gaseasca noi modalitati de a sparge sistemul de operare al Apple.

Spargerea programului implica deblocarea dispozitivului, astfel incat acesta sa nu utilizeze numai sistemul de operare permis de catre producator, noteaza BBC.

Telefoanele mobile care folosesc sistemul de operare Google Android nu sunt restrictionate, iar Microsoft permite deblocarea sistemului de operare Windows Phone 7.

Insa cei de la Apple au luptat din greu ca sa previna orice tentativa de "hackuire" a produselor sale.

Ultima versiune a sistemului de operare folosit de iPhone se dovedeste a fi extrem de greu de spart in totalitate.

"Apple ne face viata grea. iPhone-ul este mai bine protejat decat majoritatea centralelor nucleare", a afirmat Joshua Hill, un membru al brigazii de hackeri Chronic Dev.

Hackerii ca Hill vaneaza erorile de programare in software-ul celor de la Apple. Erorile pot face un program sa se prabuseasca si sunt ca aurul pentru hackeri, care incearca sa le exploateze.

Pentru a preveni acest lucru, telefoanele Apple inregistreaza detaliile erorilor programului si trimit rapoartele inapoi, companiei.

Programatorii de la Apple pot apoi analiza aceste rapoarte si rezolva orice erori aferente care pun probleme serioase de securitate, ce ar putea fi exploatate de catre hackeri.

Aceste rapoarte cauzeaza probleme serioase pentru Hill si echipa sa de hackeri.


Hackerii au luat la ochii calculatoarele Apple

Hackerii au luat la ochii calculatoarele Apple

Hackerii au atacat, in aceasta luna, de cateva sute de milioane de ori calculatoarele care sunt dotate cu sisteme de protectie Kaspersky.

Astfel, luna trecuta, au avut loc peste 71,3 milioane de tentative de infectare, 242 milioane de atacuri de retea blocate, 213 milioane de programe periculoase identificate si neutralizate pe computerele utilizatorilor si 84,3 milioane de verdicte date.

Cei mai vizati de atacurile cu programe antivirus false au fost utilizatorii de sisteme Apple Mac OS X. Primele tentative de infectare au fost inregistrate in data de 2 mai, cand infractorii cibernetici s-au folosit de contextul mortii lui Osama bin Laden pentru a pacali utilizatorii sa acceseze linkuri false, se arata in comunicatul Kaspersky Labs, remis catre Ziare.com.

Acestia influentau afisarea rezultatelor din cautarile Google cu ajutorul metodei blackhat SEO, astfel incat cei care doreau sa vizioneze anumite imagini cu bin Laden erau redirectionati spre site-uri suspecte si avertizati ca sistemul lor este infectat cu un troian care trebuia imediat neutralizat.

Daca utilizatorul era de acord sa incerce solutia de securitate propusa de acel site, antivirusul fals (MACDefender, in acest caz) raporta ca a detectat mai multe amenintari informatice in computer - cand, de fapt, acesta nu era deloc infectat - si cerea intre 59 si 80 de dolari pentru dezinfectie.

Daca victima platea acea suma de bani, primea o cheie de inregistrare care, dupa ce era introdusa in produs,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu